6.4.2012

Vapaaehtoiset johdossaOlin Luxemburgissa 30.3.-1.4.2012 partion maailmanjärjestöjen järjestämässä Volunteers in the lead -seminaarissa. Viikonloppuun osallistui euroopan partiojärjestöjen puheenjohtajien lisäksi myös 18-25-vuotiaita nuoria vapaaehtoisia. Reissun aikana mm. tuplasin henkilökohtaisen lentokoneen nousu- ja laskumääräni, tutustuin ihmisiin mm. Bulgariasta, Tsekistä, Kreikasta ja Virosta, söin paljon (!) kinkkua ja näin ainoastaan puhtaita luxemburgilaisia autoja.Viikonlopun ohjelmassa oli erilaisia keskustelutuokioita, joiden aiheina oli mm. vapaaehtoisten rekrytointi, eri maiden käytännöt partiossa ja muussa vapaaehtoistoiminnassa ja ehdittiinpä paneutua myös siihen, millainen kukin itse on vapaaehtoisena ja johtajana partiossa. Niin paljon tärkeää ja haastavaa asiaa tuli käytyä läpi, ettei oikein vieläkään osaa jäsentää kaikkea informaatiota.


Asiasisällön lisäksi viikonloppuun mahtui lauantai-iltainen kävelykierros Luxemburgin keskustassa ja sen jälkeen nautittu runsas luxemburgilainen illallinen. Luxemburg on kaupunkina aika erilainen kuin Suomen kaupungit. Rakennukset ovat vanhoja ja kaupungin rakennukset on rakennettu eri tasoihin. Illalliseen kuului maan (periluxemburgilaiseen?) tapaan erilaisia kinkkuja, perunoita ja salaatteja. Perjantai-iltana vietettiin myös kansainvälisiä "markkinoita", joiden lomassa pääsi tutustumaan eri maiden luontoon, perinteisiin ja partioon.


Kokonaisuutena reissu oli onnistunut ja kokemusrikas. Mahtavaa, että partion kautta saa mahdollisuuksia laajentaa maailmankuvaa myös näin konkreettisesti! :) Luxemburg on maa ja kaupunki, johon ei varmasti muuten olisi tullut ehkä koskaan lähdettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti! Kommentit hyväksytään ylläpitäjien toimesta.