5.5.2014

Odottavan aika on pitkä

Tiedättekö sen tunteen, kun odottaa jotain oikein innolla?

Minusta tuntuu, että näin toukokuussa varsinkin, monen mielessä pyörivät jo tulevan kesän lomasuunnitelmat. Partiokesän kruunaavat tietysti kesäleirit (vaikka minusta kämppätalkoissa on sitä jotain...) ja telttailemaan tai mökkeilemään voi lähteä paljon vaivattomammin kuin kahdenkymmenen asteen pakkassäässä. Jep.
Omiin kesäsuunnitelmiin mahtuu ainakin yksi isompi partiotapahtuma, nimittäin Vaeltajien RoverQuest, mutta sitäkin enemmän odotan innolla jotain vielä suurempaa ja jännittävämpää, nimittäin olen lähdössä kesällä 2015...

                                               Japanin jamboreelle !

Tämän hetkinen suunnitelma - tarviiko siihen vielä jotain muka lisätä?! Kuvat: yle.fi ja googlemaps.

Jamboree on kaikkien maailman partiolaisten yhteinen leiri, joka järkätään 4 vuoden välein eri puolella maailmaa. Tällä kertaa luvassa on matka itään, Japaniin. Kuten arvata saattaa, osallistujamääristä puhuttaessa käytetään 5 numeroisia lukuja - pelkästään meitä suomalaisiakin on lähdössä lähes 1000! Kuvitelkaa, leirihän on suurempi kuin aika moni Suomen kaupunki ;)
Viimeksi Jamboree järjestettiin jokunen vuosi sitten Ruotsissa. Kuuntelin kateellisena tarinoita huippusupermahtavasta kokemuksesta, ja päätin, että seuraavalle leirille lähtee mukaan myös muuan Viivi. Nyt ilmoittautuminen vuoden päästä kesällä 2015 pidettävälle leirille on jo päättynyt, mutta jos sinun rinnassasi pistää jo nyt innostus päästä mukaan, kehotan kaivamaan säästöpossun esiin ja suuntaamaan katseen kohti Amerikan maan retkeä 2019!
Päälle kaksikymppinen partiolainen ei enää osallistu leirille leiriläisenä, vaan toimii palvelutehtävissä. Siinä jos missä pääsee takuulla tutustumaan partiolaisiin ympäri maailman.
Lupaan kertoa kesän 2015 jälkeen kaiken tuosta kaukaisesta reissusta!

Mutta ei, tähän reissuun on aikaa vielä vuosi, ja odottavan aika on p i i i i t k ä.
 Mitä tehdä kun leirikuume iskee? Seuraavia vinkkejä voi varauksella hyödyntää kaikkien kesäleirien odotteluun ;)

1. Kirjoita varusteluettelo
2. Mieti, voisiko leiripaikalle matkata vaihtoehtoisella tavalla tai epätavallista reittiä?
Kuten minä ja partiokaverini Hilla - päätimme lähteä Jamboreelle kahdestaan. Suunnitelmamme on lentää jo muutamaa viikkoa ennen leiriä Japaniin - siinä ajassa pääsemme seikkailemaan ja tutustumaan maahan. On jännittävää päästä suunnittelemaan itselleen kiertomatka!

3. Katsele vanhoja leirikuvia, fiilistele, ja ideoi tulevalle leirille jotain siistiä.
Leirinuotio Kilkkeeltä, Minä ja Hilla syömässä lettua, ja "se tavallinen" leiripaikka Kuusamossa talvella. Mitä seuraavista on luvassa ensi kesänä? Kuvat: Hilla
Oliko naapurilla viime kesänä teltan vieressä oma uima-allas? Nukkuiko kaverisi coolissa riippumatossa? Entä jos pukisi päälle valkoisen t-paidan ja antaisi kaikkien kirjoittaa siihen omat leiriterveisensä? Onko mielessäsi hauska pikku jekku, joka kaipaa toteuttamista?
Leirillä on aina huippua, mutta - usko tai älä - pienellä suunnittelulla, mielikuvituksella ja huumorilla siitä voi saada entistä huipumman! Keksi idea, jolla teet omasta ja muiden leiristä entistä hauskemman.
Ps. Uima-altaan rakennat helposti ehjästä pressusta ja muutamasta puukalikasta.
Pps. Muista kysyä rakennuslupa leirinjohtajalta!


Vielä lopuksi: minut haastettiin kertomaan, mikä on hyödyllisin taito, jonka olen partiossa oppinut.
Ehdottomasti selviytymistaito ja organisointikyky. Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta se ei tarkoita sitä, että homma menisi plörinäksi. Kaikesta selviää, kun ei luovuta, vaan yrittää tehdä asiat parhaansa mukaan, ja käyttää hieman nokkeluutta (jota sitäkin oppii partiossa). Lisäksi olen todella iloinen, että olen saanut partiossa vastuutehtäviä ja päässyt järjestämään ja johtamaan leirejä ja tapahtumia. Siitä taidosta on hyötyä useasti muuallakin kuin partiossa :)
 Kyllä partiolainen saa homman kuin homman toimimaan!


Partiokuulemiin!
-Viivi, Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti! Kommentit hyväksytään ylläpitäjien toimesta.