28.4.2014

Partioviikon tilapäivitystulitus!

...koska ne vaan kertoo kaiken.


Maanantai

#partioviikko, osa 1. 
Mää tulin just aika upialta partiokurssilta ja aattelin lähtä nyt ettimään tarvikkeita huomiseen Onnenpyörätempaukseen (tervetuloa huomenna Rotuaarille neljän jäläkeen parantaan maailmaa!). Onneks ei tarvi ottaa huivia kaulasta koko viikolla - ja Mainio Matkaaja on mulla yökylässä! Parhautta.
#partioscout #parempimaailma


Ei sitä ihan joka päivä varaa keskustaa partiotempausta varten. Tosin sitten piti vielä sumplia työnjakoa ja kuljettaa autolastillisia kamaa ympäri kaupunkia. Eipä tuossa vaiheessa tosin vielä arvannutkaan minkälainen tapahtuma tuo ylipäätään tulisi olemaan, kyllä se tapahtui vasta itse tapahtumapäivänä, eli:


Tiistai

#partioviikko, osa 2.
Onnellinen tempauksenjärkkääjä tässä moi! Ei sitä ihan joka päivä tuu varanneeksi Rotuaaria taikka sitten viettäneeksi siellä iltapäivää pyörittelemässä Hyvien tekojen onnenpyörää, puhaltelemassa saippuakuplia ja juttelemassa ihanien ohikulkijoiden kanssa ukulele-huuliharppuorkesterin säestämänä. Ohikulkijat lupasivat mm. hymyillä enemmän, kuunnella ja huomioida muita ja rakastaa niin itseään kuin lähimmäisiäänkin. Isoja juttuja, pistää hymyilyttämään!
Kiitos kaikki te, jotka olitte mukana, niin mahdollistamassa kuin osallistumassakin! (Ens vuonna tehdään tuplasti isommin.)
Kuva © Janne Seppänen
#partioscout #parempimaailma
Kun saavuttiin paikalle, kaikki tuntui loksahtavan paikalleen. Tempaus siis perustui kansalliseen kampanjaan Yhdessä Parempi Maailma, jonka pointtina oli saada koko Suomi tekemään hyvä tekoja. Me jalkautettiin se Oulun (ja Vaasan) keskustaan, ja kyllä ihmiset olikin ihania! Onnenpyörästä saattoi saada esimerkiksi tarvikkeet ystävyydensolmuavaimenperään, jonka voi antaa vaikka kaverille tai solmia uuden ystävyyden, tai haasteen. Haastelakana tuli ihan täyteen hyvien töiden lupauksia ja haasteita muille. Ei voinut kuin hymyillä!


Keskiviikko

#partioviikko, osa 3.
Löysin päiväkirjamerkinnän, päivätty vuoden 2006 kesään. Siinä sanottiin näin: "P-PPP:n piirileiri Leimu06 avasi silmäni ja sai minut tajuamaan mitä partio todella on ja miten hieno harrastus se on. Leimulla opin monia asioita ja tajusin miten hienoa on että olen partiolainen. Tästä edespäin aion kunnioittaa partion perinteitä ja ehkäpä myös ryhtyä vartionjohtajaksi ja sen jälkeen laumanjohtajaksi. Olisi myös hauska tutustua muiden maiden partiolaisten kanssa."
Eli moi sä 18-vuotias Katti jonka partioinnostus sen kun kasvaa, oot oikealla tiellä! Rakkain terkuin 10-vuotias sinä.
#partioscout


Partioviikko tuo esille myös omaa ylpeyttä ja motivaatiota. Vaikka mun partiopolku on ollut mutkainen, olipa hassua huomata kuinka innostunut olin jo kymppivuotiaana! TÄMÄN TAKIA me tehdään isoja leirejä. Että tulis niitä silmiäavaavia kokemuksia niille kymppivuotiaille pikku-Katteille.


Torstai

#partioviikko, osa 4.
Eipä pitkään aikaan ole ollut näin hyvällä tavalla kiireistä viikkoa! Tänään kävin Yle Oulu Radion studiovieraana Mainio Matkaajan ja Herttan kanssa. Oli kivvaa ja ihan mahtista että partio on näkynyt medioissa myös muualla! Meillä on ihan huippu meininki!
Studiosta lähdin (koulun kautta) Pohjolan Pirteät ry.n perinteiseen kakkukilpailuun ja voi että tuo partioperhe on rakas. Nyt väsyttää, mutta onnellistuttaa sitäkin enemmän
#partioscoutkuva © Ilpo Salo
Partioviikko näkyi medioissa ihan mielettömän paljon, kuten voi lukea myös Partiojohtaja.fi:stä. Partioviikko on myös partiolaisten omaa juhlintaa, kuten tuo meidän lippukunnan (Pohjolan Pirteät) perinteinen Yrjönpäivän kakkukilpailu...;)


Perjantai

#partioviikko, osa 5.
Seikkailut sen kun jatkuu! Tänään Ylen Rakkausviikko huipentui Koko Suomi Halaa - tempaukseen jota lähetettiin suorana Oulun Rotuaarilta - ja kun partiolaisia pyydetään mukaan niin partiolaisethan lähtee mukaan! Tänään vilahdettiin siis telkkarissa ja http://areena.yle.fi/tv/2164059 löytyy vielä. Eniten huomiota ja ruutuaikaa sai tietty meidän Mainio Matkaaja, jolle halailu oli kyllä ihan omiaan...Ihan huippista, vieläkin hymyilyttää! (Viimeksi kun oon nähny oululaisten hymyilevän näin paljon, meillä oli sentään katu peitetty ruusuilla.)
kuva © Janne Seppänen
Mun partioviikon huipensi täältä "Suomen kosketuskammoisimmalta seudulta" suorana lähetetty halaustempaus liittyen Ylen Rakkausviikkoon ja Koko Suomi Halaa -häppeninkiin. Huivikauloja meitä oli paikalla ihan mukavasti, kun kerran pyydettiin! Mikäs sen parempi tapa juhlistaa partioviikkoa ja Yhdessä Parempaa Maailmaa kuin halaamalla!


Mun blogihaaste on kertoa lempparipartiotavarasta - ja oikeastaan ohitan omasta mielestäni vähän tehtävänannon. Nimittäin itse tuppaan hieman personifioida tätä nimenomaista partio"tavaraa" ja herättää huvittuneisuutta, koska mulle se on enemmän lähes elävä olento kuin tavara (:D). Joten mun suokkaripartioheppu on ehdottomasti näissäkin kuvissa useasti tavattu perunapäiden heimoon kuuluva meidän piirin Mainion Menon nimihahmo Mainio Matkaaja! Ei vaan yksinkertaisesti olla hymyilemättä tuolle naamataululle ja Mainion halaaminen pelastaa päivän kuin päivän.

ps. Ihan huikeita partiouutisia joka puolelta. Esimerkiksi meidän Pohjanmaan Partiolaisten jäsenmäärän välitavoite 4600 jäsentä saavutettiin yli kolme kuukautta etuajassa. Huraa, hyvä me! Pääkaupunkiseudun Partiolaiset taas rikkoi kymppitonnin rajan, huraa, hyvä te! Ja mikä ehkä kaikista hienointa, Yhdessä Parempi Maailma -kampanjaan kirjattiin yli 11 000 hyvää tekoa. Huraa, hyvä kaikki me ja koko Suomi!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti! Kommentit hyväksytään ylläpitäjien toimesta.