3.6.2012

FOODAUSTA à la Eppuli: osa 1

Mäpä päätin tehdä oman superosion, jossa käsittelen kaikkea partio-/retki-/leiriruokaan ja -ruoanlaittoon liittyviä asioita. Avausjaksossa yritän tehdä gourmet-ruokaa nuotiolla ja trangialla. Saa nähdä mitä tulee...

~MENU~
värikäs vihannespeti
porsaan ohutleike
kermainen pippurikastike

Sytytin nuotion ja rupesin pilkkomaan paprikoita, porkkanoita ja lanttuja. Huomasin että olin unohtanu punasipulit kotia. :C No vähemmän pilkkomista ja kuorimista. Mä ite en tykkää pilkkoa "partiopuukolla" mitää juureksia ku puukko on niin paksu ja lyhyt. Sillä ei saa pilkottua nopiaa. Mun piti ottaa kunnon suuri keittiöpuukko, mutta unohdin senki. Ehkä tää tua enemmän sellaasta retkeilyfiilistä ku ei tee asioita aina helpon kautta.

 Kasvikset folioon ja voita vähä päälle.Pussit nuotiolle ja lihojen kimppuun.


Joku tais unohtaa suolanki kotia... Musta tuntuu että kaikki oleellisimmat asiat jäi kotiin. Pippuria vähä pintaan ja pannulle. Kaupas ei ollu sinolia joten testasin marinolia... Musta tuntuu että sinoli on nopiampaa.


Sitte vielä pippurikastike. HELPPO RESEPTI!!! Iso nokare voita ja pari kolme desiä kermaa. Sitte kiehuttelee sellaaset kymmenen minuuttia kasaan. Lisää pippuria ja suolaa. Oh, ku tuloo hyvää :D

LOPPUTULOS ON TÄSSÄ! Pistin vielä siivun Musta Pekka -juustoa leikkeiden päälle ja koska tehdään ruokaa luonnossa yrttejä ei tartte kantaa kotoa. Ketunleipä on kivan makuista ja muotoista koristetta, jos haluaa hifistellä. TADAA!!!!


PS. Älä käräytä vihanneksia niinku mä tein. Kunnolla foliota, odota kunnon hiillosta ja jos voit niin kääntele vähän väliä sitä nyyttiä. Äläkä kanna äidin perintöposliineja retkillä.... :D

6 kommenttia:

 1. kokeileppa seuraavan kerran tehdä pitsaa trangialla, ellet oo jo kokeillu :)) omien likkojen kans kokeiltii syksyllä ja voin sanoo, että kaasulla oli helpompi tehä se ku sinolilla :)

  VastaaPoista
 2. Mää oon joskus tehny taatelikakun trangialla, oli aika jännä kokemus. Mutta herkullisen näkösiä kokkailuja! :P

  VastaaPoista
 3. Eppuli oot mun idoli! Mulla nää retki gurmeet jää aina suunnittelu asteelle!:P Olikkos se sää joka olit JSV:ltä Havun eräkokki kurssille tulos?

  VastaaPoista
 4. Emmä tiärä oonko mä imoittautunu jollekki kurssillekki?!?!? Ehkä :D

  Jatkos tulos trangia uunina testailua ja KYLLÄ!!! Nuotiopizzaa... Mistä te tiesitte mun suunnitelmista... onko tää vähä ennalta arvattava sarja :D

  VastaaPoista
 5. Nuotiopitsaa NAM!Kisoissa tehty ja hyvää oli:) Jotenkin osasin arvata, että kirjoitat ruoka-aiheesta! Hyvä hienoa, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 6. eepeen tuntien ja sen kakkukuvia kattelles voi jotenki arvata että ruuasta tulee :D tai koita tehä joku kakku tai vastaava retkiolosuhteis ? :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti! Kommentit hyväksytään ylläpitäjien toimesta.